Hippisch centrum Cahors

 

Welkom op de website van Pompon Club, hippische school in het Regionaal Natuurpark van de Causses du Quercy in Zuid-Frankrijk. Prachtige omgeving, gezonde lucht, zestien pony's, een gekwalificeerde instructrice, met oog voor de bijzondere behoeften van kinderen, een ideale plek voor wie van paarden en paardrijden houdt.

Pompon Club zoekt naar een natuurlijke wisselwerking tussen ruiter en paard. Dat begint met het grootste respect voor de natuurlijke behoeften van onze pony's. Buiten werktijd leven ze in een kudde in een heuvelachtige, natuurlijke omgeving met een rijk en gevarieerd voedselaanbod.

Het onderwijs is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en verbeteren van de capaciteiten van ruiter en pony. Wederzijds respect en een goede communicatie staan voorop.

 

Pompon Club ontleent zijn naam aan een kleine vrolijke pony, een kindervriend bij uitstek, die met een korst brood over de grond rolde en zich gewillig op de achterbank van een auto liet vervoeren.

In juni 1997 begonnen in een rijbak van luttele vierkante meters op een camping, is Pompon Club onder leiding van rijksgediplomeerd instructrice Saskia Stalmeier uitgegroeid tot een volwaardig ruitercentrum met zestien pony's, een rijbak van 60 x 20 meter, een kleine, overdekte manege van 15 x 16 meter, crossparcours, in/uitloopstal, comfortabel clubhuis en al wat er meer bij hoort.
Groot gegroeid in accommodatie is de geest van het eerste uur gebleven. Hoewel de club opleidt voor officiële examens, deelneemt aan competitiewedstrijden in de verschillende hippische disciplines, staat in het onderwijs het speelse element centraal.

   

Kinderen leren door middel van ruiterspelletjes zoals Horse ball, Pony games en Pony fun, waarbij hun enthousiaste kreten weerklinken in de heuvels van de Causse waar het ruitercentrum is gevestigd.
Al vanaf hun derde jaar kunnen kinderen bij Pompon Club terecht om in “Pony ontdekking” op hun niveau kennis te maken wat eens hun grootste vriendjes zullen worden.

Disciplines die aan bod komen zijn: dressuur, springen, crosscountry, concours complet, voltige, longeren, aangespannen rijden en ook worden er gezellige buitenritten gemaakt.
Pompon Club is het hele jaar geopend. Tijdens vakanties zijn er speciale programma's.

   

Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse Gala Equestre aan het einde van het seizoen, een hippisch feest voor jong en oud(ers) waar ruiters van alle niveaus laten zien wat ze in hun mars hebben.
 
Warm aanbevolen: Foto's/video. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Saskia Stalmeier
(spreekt Nederlands, Duits, Engels en uiteraard Frans)
E-mail: pomponclub@gmail.com

   

 
 

Tarieven 2014

 

Séance *

 

Stage

 

   

3 tot 5 jaar

14 €

Ochtend 40 €

Pony ontdekking

18 €

Hele dag 55 €

Gevorderden

20 €

 

Volwassenen

24 €

 
     

Vakantiekaart: 1 voltige, 3 ponylessen en één pony ochtend voor 90€.

 

* Séance

In het Nederlands noemen we het 'les' maar ik kies voor het Franse séance dat meer inhoudt dan de gebruikelijke les. Een séance duurt minimaal anderhalf uur. Deze begint op het bureau waar de ruiter een pony kiest in overleg met de anderen. Daarna worden de pony's in wei of park opgehaald, geborsteld, de hoeven verzorgd en ten slotte gezadeld. Laarzen aan, cap op en op naar de rijbak! Na de les gebeurt alles in omgekeerde volgorde. De allerjongsten worden bij alles geholpen.
De meest gemotiveerde ruiters blijven de hele dag en brengen de pony's terug naar de wei.

 

Home